До історичного будинку на Подолі прибудували незаконний літній майданчик

До історичного будинку на Подолі прибудували незаконний літній майданчик Фото: facebook.com/AmiDPerov

До історичного будинку на вулиці Сагайдачного, 8/10 прибудували величезний незаконний зимовий літній майданчик. Про це повідомляє активіст Дмитро Перов.

У той час як більшість свідомих бізнесів розбирають свої літні майданчики. А я нагадаю, що згідно з Правилами благоустрою Києва, розміщення літніх майданчиків дозволено з травня по вересень, — написав Перов.

За його словами, майданчик почали прибудовувати ще два тижні тому. За цей час будівельники встигли закрити фанерними плитами фасади двох будинків — по вулиці Сагайдачного та Ігорівській. Потворну конструкцію звели до другого поверху. Паспорта об'єкта або інших розпізнавальних знаків, які б вказували на замовника або виконавця, немає.

Дмитро Перов підкреслив, що спорудження прибудов до об'єктів культурної спадщини є порушенням ст. 22 Закону України "Про охорону культурної спадщини". Закон забороняє змінювати, перебудовувати або надбудовувати пам'ятки.

  • Будівля на вул. Сагайдачного, 8/10 внесена до Державного реєстру нерухомих пам'яток України відповідно до наказу Міністерства культури і туризму № 521/0/16-09 від 13 липня 2009 року та є пам'яткою архітектури та містобудування.
  • Зведений цей прибутковий будинок був наприкінці ХІХ ст. на замовлення купця Михайла Личкова у стилі історизму з елементами неоренесансу.
  • Надалі будинок разом із садибою перейшов до сімʼї відомого київського мецената та підприємця — Лазаря Бродського.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що на фасаді київського ліцею №98 на вулиці Микитенка знищили мозаїку часів шістдесятництва — її закрили утеплювачем.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації