До Києва приїхав цінний вантаж для музеїв України

До Києва приїхав цінний вантаж для музеїв України Фото: Національний заповідник "Софія Київська"

Сьогодні, 4 вересня, до Києва прибув цінний гуманітарний вантаж для музеїв України. Його надали Міністерство закордонних справ Німеччини та Центр допомоги мистецтву України. Про це повідомили на офіційній сторінці Національного заповідника "Софія Київська" в фейсбуці.

До Києва передали цінний вантаж для музеїв
Фото: Національний заповідник "Софія Київська"

Гуманітарний вантаж для музейників був величезний — вагою аж 13 тонн. У ньому були потужні зарядні станції та повербанки, дороге кліматичне обладнання (термогігрометри, осушувачі, зволожувачі), лед-ліхтарі, акумуляторний інструмент, бокси для транспортування музейних експонатів та різноманітні пакувальні матеріали.

За словами генеральної директорки Національного заповідника "Софія Київська" Нелі Куковальської, це дуже важлива підтримка. Отримане обладнання допоможе зберегти культурну спадщину, безпечно проводити евакуації музейних експонатів, а також запобігти руйнуванню та знищенню культурних цінностей.

0 / 0

Все, що прибуло до нас, документується, фіксується. Німецька сторона це спостерігає і надалі висловлює бажання напряму із нами працювали, без посередників, без чиновників, — зазначає Нелі Куковальська.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що дві київські святині можуть занести до переліку об'єктів Світової спадщини в небезпеці. Що їм загрожує — дізнавайся за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації