Дозволили чи ні: нові деталі знесення 200-річного будинку на Подолі у Києві

Дозволили чи ні: нові деталі знесення 200-річного будинку на Подолі у Києві Фото: фейсбук Євгенії Кулеби

Столична влада дала дозвіл на знесення 200-річної садиби на Подолі. Про це в ефірі "Ми — Україна" заявила депутатка Київської міської ради Ксенія Семенова.

Варто зауважити, що мер Києва Віталій Кличко, наголошував на тому, що міська влада не надавала жодних дозволів чи погоджень на знесення понад 200-річного будинку на Подолі та ініціювала розірвання договору оренди й звернення до правоохоронних органів щодо законності дій власника. 

Однак, за словами Ксенії Семенової, дозвіл на знесення цієї будівлі надав Департамент містобудування та архітектури КМДА. Також вона заявила, що "бізнес-партнером в цьому проєкті" виступає нардеп від фракції ЄС, який, з її слів, є керівником фан-клубу братів Кличків.

І далі ми бачимо заяву мера, що "ми ніяких дозволів не давали і ми цього не дозволяли" . Як можна казати, що "ми не знаємо" і "це сталося випадково? — зазначила депутатка.

Ксенія Семенова наголосила на тому, що у 2021 році після дослідження старовинних будівель Подолу було розпорядження щодо надання статусу цій будівлі. Однак Департамент охорони культурної спадщини облікову документацію не розробив і будівлю в реєстр не вніс.

Нагадаємо, 10 серпня, на вулиці Ярославській, 13 знесли 200-річний будинок. Він був частиною унікальної історичної забудови Подолу. 

Столичні правоохоронці порушили кримінальну справу за цим фактом. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації