ДТЕК розробив нові графіки відключень у Києві: чи будуть вимикати світло

ДТЕК розробив нові графіки відключень у Києві: чи будуть вимикати світло Фото: "ТиКиїв"

Компанія ДТЕК Київські електромережі розробила нові графіки можливих відключень електроенергії у столиці. Про це розповів гендиректор компанії Денис Бондар. 

За його словами, в Україні зараз спостерігається дефіцит генеруючих потужностей, тож в деяких регіонах застосували графіки відключень. Енергосистема наразі дуже вразлива, в тому числі й у Києві. І те, що у столиці поки немає відключень, — результат сприятливих погодних умов. Проте, якщо споживання електроенергії зростатиме (через похолодання або спеку), дефіцит буде відчуватися ще більше. 

На випадок найгіршого розвитку подій у ДТЕК розробили нові графіки погодинних відключень світла. Споживачів розділили на шість груп замість трьох, як було минулої зими. Це дозволить оптимально проводити відключення, а киянам — більш чітко розуміти, коли в них не буде світла.

Оновлені графіки можна подивитись на сайті ДТЕК Київські електромережі. Щоб побачити, коли можуть відключати світло за конкретною адресою, треба обрати вулицю та номер будинку. 

Графіки відключень у Києві
Так виглядають оновлені графіки відключень у Києві

Щоб уникнути відключень, киян просять більш розумно споживати світло:

  • частину споживання переносити на нічний час;
  • встановити багатозонний лічильник;
  • замінити лампи на економні світлодіодні;
  • при купівлі побутової техніки обирати ту, що має клас енергоспоживання А, А+, А++, А+++;
  • не прогрівати або охолоджувати кондиціонером приміщення, де нікого немає;
  • вмикати світло лише там, де хтось є;
  • не користуватися одночасно декількома енергоємними приладами (праска, чайник тощо) разом — їх слід включати почергово, щоб розподілити навантаження. 

У ДТЕК додали, що вже готуються до наступного опалювального сезону. Компанія планує оновити 791 енергооб'єкт та відремонтувати 46 кілометрів повітряних ліній. Також ДТЕК проведе аудит наявного обладнання та створить необхідний резерв, щоб у разі надзвичайної ситуації продовжувати оперативно відновлювати мережу. 

Раніше "ТиКиїв" з'ясовував, наскільки тяжкими є наслідки атаки на Трипільську ТЕС у Київській області та що може чекати на Київщину у разі продовження обстрілів.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації