Екологічна загроза у Совських ставках: "Плесо" розпочало розслідування забруднення

Екологічна загроза у Совських ставках: "Плесо" розпочало розслідування забруднення Фото: facebook.com/pleso2016

Жителі столиці звернулися до влади щодо забруднення верхнього каскаду Совських ставків.

Про це повідомили у дописі комунального підприємства "Плесо" у Facebook.

Совські ставки під загрозою
Фото: facebook.com/pleso2016

На місце виїхали інспектори та мобільна хімічна лабораторія для проведення аналізу води та встановлення причин забруднення.

Совські ставки під загрозою
Фото: facebook.com/pleso2016

Крім того, до розслідування були залучені Державна екологічна інспекція Столичного округу та Соломʼянське управління поліції. Про результати лабораторних досліджень і вжиті заходи з усунення забруднення буде повідомлено згодом. 

0 / 0

Совські ставки — це каскад ставків ("верхній" та "нижній" каскади) на річці Совці, яка є притокою Либеді. Ставки ще півстоліття тому використовували для вирощування риби, але згодом господарство там занепало.

Останні кілька десятків років за цією територією ніхто не доглядав, і ставки поступово стали замулюватись, а прилегла територія — перетворюватись на звалище. 

У 2018 році стало відомо, що на території Совських ставків планують побудувати два десятки будинків. Місцева громада виступила проти забудови та представила свою концепцію збереження "нижнього каскаду" ставків у вигляді екопарку без забудови. Зрештою, суд повернув територію Совських ставків площею 19,1 га, яку орендував забудовник, у власність Києва. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
IMG_1490.JPG - Михайло Пилипчук
У ЗМІ з 2017 року. Закінчив Інститут журналістики КНУ ім. Тараса Шевченка. Працюю журналістом, про Київ пишу вже понад 5 років, бо як його не любити. Інтереси: шоу-бізнес, фото, мистецтво, гастрономія.

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації