Фестиваль "Молодість" оголосив переможців повнометражного національного конкурсу, який відбувся на Гамбурзькому кінофестивалі FILMFEST HAMBURG

Фестиваль "Молодість" оголосив переможців повнометражного національного конкурсу, який відбувся на Гамбурзькому кінофестивалі FILMFEST HAMBURG Афіша

Перемогу у національному повнометражному конкурсі здобув фільм "Як там Катя?" режисерки Христини Тинькевич, який став її дебютом. Кінофестиваль "Молодість" вдруге організовує такий конкурс на Гамбурзькому кінофестивалі. 

Режисерка пропонує нам глибоку подорож, що викликає емоційний біль. Вона робить це дуже послідовно та відважно. Задаючи спокійний темп, вона дозволяє персонажам розкривати себе, наповнюючи кадр своїми думками та вчинками. Усі елементи фільму об'єднані спільним чітким баченням режисерки. Технічна сторона та драматургія дозволяють глибше відчути головну героїню. Вона стикається з найбільш важливими життєвими конфліктами, характерними для матері в сучасному українському суспільстві, яке переповнене амбівалентностями. Напруга у фільмі зберігається до останнього моменту, але ми намагаємося не втратити надії, бо героїня відчуває відповідальність за свої роздуми та дії, — підсумовує журі конкурсу.  

Фільм-переможець отримав нагороду "Скіфський олень" та грошовий приз у розмірі 100 тис. гривень. Спонсором призу виступив Міжнародний інститут глибинної психології.  

До складу журі входили: українсько-німецька акторка Аліна Левшин, австрійський режисер Давід Ваґнер та українська докторка психології Світлана Уварова. 

Спеціальні відзнаки отримали стрічки "Я і Фелікс" Ірини Цілик та "Люксембург, Люксембург" Антоніо Лукіча.  

Говорячи про фільм "Люксембург, Люксембург", члени журі зазначили:

Цей фільм нас зворушив, змусив сміятись та здивував величезною кількістю оригінальних ідей. Але це не все. Двоє братів — головних героїв здивували нас своєю акторською грою та блискучими діалогами із використанням діалекту. При цьому, фільм не містить кліше. Таке часто трапляється з комедіями, але не цього разу і не в цьому фільмі.  

Крім того, сьогодні у продаж надійшли фестивальні абонементи на 52-й КМКФ "Молодість". Власники такого абонемента можуть відвідувати всі покази у кінотеатрах "Жовтень" і "Краків", окрім церемоній відкриття та закриття. До 15 жовтня їх можна придбати за зниженою ціною 750 гривень.   

На фестивалі діє також і студентський абонемент (за наявності студентського квитка). Його вратість — лише 350 гривень (до 15 жовтня). 

З 16 жовтня і до 21 жовтня фестивальні сертифікати коштуватимуть 1 тис. гривень, а студентські —  500 гривень.

Придбати абонементи можна за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації