Фігурист із Києва виступив на чемпіонаті Європи в закривавленій сорочці

Фігурист із Києва виступив на чемпіонаті Європи в закривавленій сорочці Фото: Getty Images

Фігурист із Києва Іван Шмуратко під час участі в Чемпіонаті Європи з фігурного катання вийшов на лід у сорочці з червоною плямою, яка імітує кров. У такий спосіб спортсмен вирішив нагадати європейцям, що в Україні триває безжальна кровопролитна війна.

Фігурист із Києва виступ на чемпіонаті Європи в закривавленій сорочці
Фото: Getty Images

У короткій програмі Іван Шмуратко показав історію дитини, яку вбиває ракета, та її батька, який продовжує жити з цим далі. А вже у довільній програмі мав показати подальший розвиток цієї історії — продовження шляху дитини після смерті.

На лід фігурист вийшов у сорочці з червоною плямою крові. Коментуючи зміст довільної програми, він пояснив, що своїм виступом хотів показати стан між життям і смертю. Заплямована сорочка тут символізує смерть від ракет.

Також однією з цілей виступу було вийти на світовий рівень сприйняття.

Який зміст вкладав? Астрал, між життям та смертю. Не більше і не менше. Неспівставно більше можна передати, ніж словами. Елемент з кров'ю? Бо ось так воно є, буквально. Люди від ракет так вмирають, з кров'ю, — так Іван Шмуратко прокоментував свій виступ виданню "Суспільне. Спорт".

Фігурист із Києва виступ на чемпіонаті Європи в закривавленій сорочці
Фото: інстаграм @goldsk8

За свій виступ Іван Шмуратко отримав 140.70 балів. Це 12-й результат у довільній програмі. За сумою балів (коротка + довільна програми) він отримав 210.65 бала — 14-те місце.

Раніше "ТиКиїв" писав, що в центрі столиці родичі українських військовополонених провели акцію Free Azov. Що вимагали люди — читай тут.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації