Фільм "20 днів у Маріуполі" претендуватиме на "Оскар" одразу у двох категоріях: оголосили шортлисти премії

Фільм "20 днів у Маріуполі" претендуватиме на "Оскар" одразу у двох категоріях: оголосили шортлисти премії Кадр з фільму "20 днів у Маріуполі"

Документальний фільм "20 днів у Маріуполі" режисера Мстислава Чернова номінований на головну кінопремію світу "Оскар" одразу у двох категоріях.

Напередодні Американська академія кінематографічних мистецтв і наук оголосила короткі списки номінантів на "Оскар" у десяти категоріях.

Українська документальна стрічка, що розповідає про перші 20 днів облоги Маріуполя російськими військами, потрапила одразу до двох категорій: "Документальний повнометражний фільм" і "Міжнародний повнометражний фільм".

У кожній з цих категорій "20 днів у Маріуполі" змагатимуться з 14 іншими документальними стрічками з різних країн світу: Марокко, Німеччини, Фінляндії, Японії, Мексики, Британії тощо.

Режисер "20 днів" Мстислав Чернов та фотограф Сергій Малолєтка, які були останніми журналістами в обложеному Маріуполі, документували те, що відбувалося у місті: постійні російські обстріли та бомбардування, намагання місцевих жителів вижити, смерті, мародерство тощо.

З відзнятих ними матеріалів Associated Press створили документальний фільм — важкий та безкомпромісний у своїй прямоті. 

96-та церемонія вручення премії "Оскар" відбудеться 10 березня (у ніч на 11 березня за київським часом) у Лос-Анджелесі. Вона традиційно проходитиме у театрі "Долбі", а ведучим вже вчетверте стане комік Джиммі Кіммел. 

Нагадаємо, раніше видання The Guardian назвало стрічку "20 днів у Маріуполі" одним з кращих фільмів 2023 року у США та Британії.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації