Фільм "Підйомна сила" про армійську авіацію увійшов до п'ятірки найкасовіших в українському прокаті

Фільм "Підйомна сила" про армійську авіацію увійшов до п'ятірки найкасовіших в українському прокаті Кадр з фільму "Підйомна сила"

Документальна стрічка "Підйомна сила", яка розповідає про роботу армійської авіації Сухопутних військ ЗСУ, увійшла до п'ятірки найкасовіших українських документальних фільмів. Про це повідомили у Командуванні Сухопутних військ.

За перший вікенд в українському кінопрокаті стрічку подивились понад 10 тисяч українців. Завдяки інтересу глядачів, прокат фільму продовжили — побачити його у кінотеатрі можна буде до 23 жовтня.

Не проґавте цієї можливості й подивіться стрічку про справжніх українських героїв, які виконували вильоти на острів Зміїний, в оточений Маріуполь та за лінію фронту, — закликали у Командуванні Сухопутних військ.

Над стрічкою "Підйомна сила" працювали режисер Олександр Стратієнко, авіатор Тімур Фаткуллін та команда Aerotim. Її героями стали реальні борттехніки, інженери, авіанавідники та бойові пілоти, які зараз захищають Україну.

Знімали фільм протягом року в Полтаві, Костянтинівці, Слов'янську, Харкові, Києві та Львові. Зокрема, навесні знімали сцени з повітря під час пусків ракет, взимку — у складних метеоумовах, а восени — мокли під дощем на майданчиках підскоку.

Нагадаємо, українська документальна стрічка "Порцелянова війна" отримала дві номінації на престижну кінопремію Critics Choice Documentary Awards. Фільм боротиметься за нагороди у категоріях "Найкращий новий режисер-документаліст" та "Найкращий політичний документальний фільм". 

Читай також: "Як знімався фільм "Малевич": несподівані відкриття та дрони над головами"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації