Французький художник Джеймс Коломіна створив у Києві нову скульптуру: це дівчина на гойдалці

Французький художник Джеймс Коломіна створив у Києві нову скульптуру: це дівчина на гойдалці Фото: instagram.com/jamescolomina

Французький митець Джеймс Коломіна створив у Києві ще одну скульптуру. Це вже третя його робота у місті, присвячена Дню Незалежності України.

Цього разу художник зобразив дівчину у завеликій для неї військовій касці. Вона сидить на гойдалці, що звисає з мосту над Алеєю Героїв Небесної Сотні біля Майдану Незалежності.

Французький художник Джеймс Коломіна створив у Києві нову скульптуру
Фото: instagram.com/jamescolomina

Попередня робота Джеймса Коломіни з'явилася на постаменті демонтованого пам'ятника Миколі Щорсу, що на розі бульвару Тараса Шевченка та вулиці Симона Петлюри. Там він вмістив дівчину з соняшниками. А до цього митець зобразив на будівлі Головпоштамту дитину, яка вилазить зі стіни, щоб намалювати тризуб.

Загалом Джеймс Коломіна планує створити у Києві п'ять скульптур. Роботи художника спрямовані на те, щоб засудити несправедливість війни росії проти України та продемонструвати його підтримку українському народу.

Нагадаємо, проєкт Ukrainian Witness презентував українську інсталяцію на фестивалі Burning Man 2024, що розпочався в пустелі Блек-Рок у США. Інсталяцію під назвою I'm Fine вагою понад 10 тонн створили з реальних артефактів війни, які зібрали на деокупованих територіях. 

Читай також: "НБУ випустив пам'ятні монети з фрагментом картини Івана Марчука"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації