Відомий французький художник створив комікс про війну в Україні

Відомий французький художник створив комікс про війну в Україні Фото: unsplash.com

Відомий французький художник Фаб'єн Тульме створив комікс "Історії двох років війни в Європі". В мальописі автор розповів про війну в Україні через призму приватних історій простих українців. Про це повідомляють на сайті консорціуму "Доріжка".

Основна мета та ідея коміксу — дати людям за межами України уявлення про руйнівний вплив обстрілів та ескалації конфлікту на повсякденне життя цивільного населення країни.

У своїй роботі Тульме розповів чотири історії людей з різних куточків України, яких торкнулася війна. Усі герої поділилися своїми історіями з консорціумом "Доріжка", який надав їм гуманітарну допомогу. 

Серед героїв коміксу — внутрішньо переміщена Олена, яка опинилася під завалами будівлі в Харкові; Оксана, яка втекла зі свого рідного села й узяла з собою лише одяг і деякі документи; студент Кирило, який збирав дощову воду для пиття та Лариса, яка змушена повернутися в зруйнований будинок у Кам'янці.

комікс про війну в Україні

Комікс "Історії двох років війни в Європі" вийшов французькою мовою у другу річницю війни — 24 лютого 2024 року. Після успіху у таких французьких виданнях, як Le Monde, Libération, Courrier International та Society, автор створив українську й англійську версії коміксу.

Довідка. Фаб'єн Тульме — французький автор коміксів. Він здобув великий успіх завдяки своєму першому твору "Це не тебе я чекав", в якому він розповідає про народження своєї доньки, яка має синдром Дауна. 

З 2018 по 2020 рік Тульме публікував "Одіссею Хакіма" — трилогію про подорож молодого сирійця, якого війна вигнала з рідного дому, та який перетнув кілька регіонів, перш ніж потрапити до Франції. Цей мальопис здобув численні нагороди, зокрема Prix France Info за третій том "З Македонії до Франції", і є його найбільшим бестселером сьогодні.

Консорціум "Доріжка" це об'єднання п'яти неприбуткових, неполітичних та нерелігійних міжнародних неурядових організацій. Волонтери цих організацій працюють в Україні та надають необхідну допомогу цивільним особам, які постраждали від війни з росією.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що в Україні випустять комікс "Іду на штурм", присвячений 3-ій штурмовій бригаді.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації