Французький режисер допоміг відновити пошкоджений росіянами будинок в Ірпені

Французький режисер допоміг відновити пошкоджений росіянами будинок в Ірпені Фото: UNITED24

Французький режисер Мішель Азанавічус, який є амбасадором платформи UNITED24, допоміг відновити пошкоджений під час російської окупації будинок в Ірпені.

Азанавічус уперше відвідав Київ у лютому 2023 року. Після свого візиту він відкрив збір на відновлення будинку №42 на вул. Давидчука.

Збір на цей будинок завершили вже у червні 2023 року. Частину коштів зібрали завдяки благодійному аукціону, який влаштував режисер. До заходу долучилися такі знамениті актори й акторки, як Наталі Портман, Катрін Денев, Ален Делон, Том Генкс, а також учасник французького дуету Daft Punk Тома Бангальтер. 

У нашому будинку жило багато людей, які у 2014 році вже тікали від війни з Луганської та Донецької областей. У березні 2022-го вони знову втратили все. Через обстріли росіян був повністю зруйнований дах, всі квартири на п'ятому поверсі згоріли, інші квартири постраждали від снарядів та гранат, — розповіла мешканка Олена. 

Після деокупації Київської області постало питання: відновлювати секцію чи зносити? Однак завдяки зусиллям Мішеля Азанавічуса, а також підтримці донорів UNITED24 вдалося повернути житло 325 мешканцям.

0 / 0

До повномасштабної війни у будинку на вулиці Давидчука проживали 60 сімей з дітьми. Під час наступу на Київщину у березні 2022-го росіяни обстріляли будинок запалювальними снарядами — постраждали системи водо- та електропостачання, опорні стіни та покрівля, всі квартири на п'ятому поверсі згоріли вщент.

  • Мішель Азанавічус — французький кінорежисер, кіносценарист, актор та монтажер. Став широко відомим своєю останньою роботою у фільмі "Артист" (2011), який отримав премію "Оскар" за найкращий фільм у 2012 році.
  • UNITED24 — ініційована Володимиром Зеленським фандрейзингова платформа та основне вікно збору пожертв на підтримку України. За 28 місяців роботи UNITED24 завдяки пожертвам з більш ніж 110 країн зібрано понад 678 млн доларів.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що в Київській області відновили зруйнований окупантами дитсадок "Піноккіо".

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації