Графіки відключень світла можуть повернутися восени

Графіки відключень світла можуть повернутися восени Фото: pexels.com

Наразі ситуація в українській енергосистемі покращилася. Якщо не буде нових російських атак або аномальної спеки, можна обійтися без стабілізаційних відключень електрики. Але графіки відключень світла можуть повернутися в середині жовтня. Про це повідомляє ДТЕК.

Поліпшення в енергосистемі стало можливим завдяки частковій генерації та зниженню температури повітря. Однак восени, з настанням холодів, навантаження на енергосистему зросте — люди почнуть користуватися електроопаленням і більше вмикатимуть світло, бо в холодну пору року темніє раніше. Тоді Укренерго знову може ввести обмеження й повернути графіки. 

За словами представників ДТЕК, хоч ситуація в енергетиці й покращилася, але все ще залишається складною. Причина тому — російські атаки. Швидко відновити обладнання та роботу станцій неможливо. 

Тому графіки можуть бути щонайменше до кінця наступного опалювального сезону. Енергетики роблять усе можливе, щоб люди були зі світлом. Але потрібно готуватися до різних сценаріїв, — сказали в ДТЕК.

Раніше "ТиКиїв" розповідав, як киянам отримати компенсацію за придбання генераторів та сонячних батарей.

Читай також: "Блекаути, світло, Європа: 10 популярних запитань до ДТЕК Київські електромережі"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації