Hope Raising Expedition: військовий з ампутацією завершив у Києві благодійну велоекспедицію

Hope Raising Expedition: військовий з ампутацією завершив у Києві благодійну велоекспедицію Фото: kyivcity.gov.ua

У Києві фінішувала благодійна велоекспедиція Hope Raising Expedition. Це ініціатива Якуба Кепки, який вирушив у велосипедну подорож від Кракова. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Якуб Кепка організував експедицію, щоб зібрати кошти для підтримки людей з ампутаціями. На зібрані кошти планують забезпечити необхідне протезування військовим і ветеранам та навчити українських техніків останнім інноваціям у галузі протезування.

Такі ініціативи — це, по-перше, ще одне нагадування світовій спільноті, що в Україні триває війна. По-друге, один із можливих шляхів реабілітації для наших військових і ветеранів, зокрема — через спортивну сферу, — зазначила заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олена Говорова.

0 / 0

Також одна з цілей велоподорожі — надихнути інших людей повірити у свої здібності та прагнути втілити плани та мрії, які часто здаються нездійсненними.

  • Якуб Кепка — колишній військовий з ампутацією ноги вище коліна.
  • Попри інвалідність і вік 67 років, він продовжує займатися спортом і зараз своїм прикладом надихає інших.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що у столиці відбудеться адвокаційний забіг RunForFreedom, присвячений звільненню військових і цивільних українців із російського полону. В забігу візьме участь відомий історик Тімоті Снайдер. 

Читай також: "На Київщині відкриють спортивні клуби для людей з інвалідністю"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації