Як допомогти безпритульним тваринам пережити морози: п'ять порад

Як допомогти безпритульним тваринам пережити морози: п'ять порад Фото: unsplash.com

Рух порятунку тварин UAnimals дав шість порад щодо того, як можна допомогти безпритульним тваринам пережити морози.

Волонтери зазначають, що через холод та відсутність їжі безпритульний собака може померти за 15 годин, а кіт — за 6 годин. Тому вони просять українців бути чуйними та допомогти тваринам. 

Ось як це можна зробити:

  • Нагодуй теплою їжею. Для цього підійдуть каші чи легкий суп. Можна навіть купити сухий корм і залити його гарячою водою.
  • Наливай теплу воду. У морози вода дуже швидко застигає у мисках, тому варто наливати саме теплу рідину та періодично перевіряти миску. У такому випадку вода не так швидко замерзне, а тварина зможе хоч якось зігрітися.
  • Пускай погрітися у під'їзд. Подбай про вільний вхід і вихід, аби тварини могли сховатися від морозу та виходити по своїх справах. Також перевіряй підвальні віконця, щоб вони не були забиті дошками. Крім того, варто подбати про чистоту місця тварини у під'їзді та попередити сусідів — їх також можна долучити до допомоги тваринам.
  • Зроби укриття. Для цього можна взяти звичайну коробку і зробити з неї будку. Ззовні її можна обмотати скотчем, а всередину покласти теплі кофти чи інший старий одяг. Будку краще ставити на дерев'яний піддон, щоб вона не промерзала від землі.
  • Перевіряй авто перед поїздкою. Тепло від двигуна приваблює тварин взимку, особливо котів. Вони можуть ховатися від холоду у капоті, під машиною чи лягати на шини. Якщо поїхати з твариною, яка так сховалась, можна травмувати її або навіть вбити.
  • Знайди родину. Найкраще, що можна зробити — це подарувати безпритульній тварині сім'ю та дім. Перетримка та притулок — ще один з варіантів не дати тваринам замерзнути, але через війну притулки зараз і так переповнені. Тож можна допомогти їм інформаційно, щоб тварин швидше забирали у сім'ї.

Кожен з нас в силах допомогти тваринам пережити морози, головне — не залишатися осторонь. Чуйність може врятувати багато життів, — зазначають в UAnimals.

Нагадаємо, Київрада затвердила Міську програму поводження з тваринами на 2024-2025 роки, яка має зменшити кількість безпритульних тварин та посилити контроль за утриманням домашніх.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації