Як сьогодні відключатимуть світло в Києві та чому не збігаються графіки

Як сьогодні відключатимуть світло в Києві та чому не збігаються графіки Фото: unsplash.com

У понеділок, 20 травня, у Києві та Київській області знову діятимуть графіки стабілізаційних відключень електроенергії. Про це повідомило "Укренерго".

Відключення діятимуть з 18:00 до 0:00 для побутових і промислових споживачів. При цьому енергоживлення для об'єктів критичної інфраструктури не вимикатимуть. 

Графіки відключень можна подивитися на сайтах ДТЕК та обленерго у твоєму регіоні.

Кияни також можуть слідкувати за графіками в застосунку "Київ Цифровий". Для цього потрібно вибрати опцію "Більше сервісів" — "ДТЕК Світло" та ввести свою адресу.

Багато жителів столиці могли помітити, що часом реальне вимкнення світла не збігається з графіками. Гендиректор енергопостачальної компанії Yasno Сергій Коваленко пояснив, що так буває, коли застосовують не стабілізаційні, а аварійні відключення.

Як дізнатися, яке у вас відключення — стабілізаційне чи екстрене? Там же, у графіках, ми вказуємо, який тип відключення, якщо воно взагалі є. Якщо вказано, що відключень немає, але й немає світла — у вас якась локальна аварія, — пояснив Коваленко.

У графіках планових відключень є три зони:

  • темно-сіра — електроенергії точно немає;
  • світло-сіра — постачання є тільки тоді, коли обсягів вистачає;
  • біла — світло гарантовано є.

Якщо у графіку помилка або немає вашої адреси потрібно сконтактувати з вашим ОСР (Оператор системи розподілу). Саме вони займаються переліками адрес, групами, дотриманням графіків.

Нагадаємо, раніше член наглядової ради "Укренерго" Юрій Бойко заявив, що графіки відключень електроенергії, які запровадили з 14 травня, можуть діяти до серпня-вересня. А взимку дефіцит в енергосистемі буде навіть за теплої погоди.

Також раніше "ТиКиїв" розповідав, що потрібно зібрати кожному на випадок відключення світла. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації