Як тебе не любити, Києве мій! Випустили колекційну банкноту "0 євро"

Як тебе не любити, Києве мій! Випустили колекційну банкноту "0 євро" Фото: Wikipedia.org

Національний заповідник "Софія Київська" запустив у продаж колекційну банкноту "0 євро". Це сувенірна купюра номіналом 0 євро із зображенням Софійського собору XI століття та написом "Як тебе не любити, Києве мій!"  Цим автори дизайну прагнуть привернути увагу до найвизначніших культурних та історичних пам’яток України, сприяти їх збереженню і популяризації.

Свята Софія є свідком славетної Козацької доби, і саме тоді, за часів Мазепи, вона набула рис українського бароко, стала символом духовності та культури нації, зберігаючи пам'ять про героїчну історію українського козацтва, — розповіли представники заповідника.

Купюри мають вигляд реального євро. Вони містять водяний знак, мікродрук, контрпринт, голограму, елементи захисту від ультрафіолету та інші елементи паперових євро. Кожна банкнота має свій номерний знак та сенсорну зону для людей з вадами зору. 

Фото: facebook.com/SophiaKyiv

Колекційні банкноти "0 євро" можна придбати в сувенірній крамничці на вулиці Володимирській, 24 на вході Національного заповідника "Софія Київська" під Дзвіницею. Також їх можна замовити онлайн за посиланням. Вартість 1 банкноти — 300 гривень

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
IMG_1490.JPG - Михайло Пилипчук
У ЗМІ з 2017 року. Закінчив Інститут журналістики КНУ ім. Тараса Шевченка. Працюю журналістом, про Київ пишу вже понад 5 років, бо як його не любити. Інтереси: шоу-бізнес, фото, мистецтво, гастрономія.

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації