Як виглядає перший дитячий вагон Укрзалізниці: фото

Як виглядає перший дитячий вагон Укрзалізниці: фото Усі фото: t.me/UkrzalInfo

Укрзалізниця 8 серпня відправила у перший рейс свій перший дитячий купейний вагон. Він вирушив у складі поїзда №15/16 Харків – Ясіня, повідомляє пресслужба перевізника.

Цей вагон спільно з ЮНІСЕФ адаптували для комфортної та безпечної подорожі родин з дітьми будь-якого віку. Та найцікавіше, кажуть в УЗ, в ньому буде дітям до восьми років.

Квитки на дитячий вагон можна купити тільки в застосунку Укрзалізниці, там він позначений окремим маркуванням. А при посадці у нього діти отримуватимуть спеціальні браслети з номером купе та номером телефону батьків.

0 / 0

Чим особливий дитячий вагон

  • У коридорі вагона є інтерактивні плакати, бізіборди з рухомими елементами та дитячі поручні з м'якою оббивкою для безпечного пересування.
  • Усі купе марковані "Іскорками суперсил" — персонажами лялькового театру, розробленими Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ). Тож малеча легко розрізнить своє купе. 
  • У кожному купе є навчально-розважальні матеріали, інструкції для руханки, настільна гра та манеж для малят. А на верхній полиці — збільшений обмежувач з протиударною накладкою.
  • Вбиральні оснащені додатковими гігієнічними засобами, сповивальними столиками та спеціальними дитячими накладками на унітаз.

Проєктування та модернізацією дитячого вагона тривали пів року у спеціальному цеху Укрзалізниці. Під час ремонту повністю оновили базове обладнання — від кондиціонерів і систем опалення до мобільних пандусів.

Загалом у 2024 році Укрзалізниця разом із партнерами планує запустити ще сім таких дитячих вагонів.

Нагадаємо, днями у жіночому купе на одному з поїздів Укрзалізниці стався інцидент з чоловіком, який купив туди квиток, нехтуючи правилами. Інші пасажирки купе вимагали вивести його, проте провідниця відмовилась це зробити.

Читай також: "Київська дитяча залізниця: тут усе по-дорослому"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації