Як виглядатиме сквер Да Вінчі в Києві: візуалізація

Як виглядатиме сквер Да Вінчі в Києві: візуалізація Усі зображення: instagram.com/vakhrin.artem

В архітектурній студії AKZ Architectura показали, як виглядатиме майбутній сквер імені Героя України Дмитра Коцюбайла (Да Вінчі) в Печерському районі столиці.

Архітектор AKZ Architectura Артем Вахрін розповів, що цей проєкт є для них особливим. Мета — зберегти пам'ять про Героя та змінити підхід до меморіалізації в цілому.

Сквер Да Вінчі облаштують поблизу вулиці Михайла Омеляновича-Павленка — у березні Київрада виділила під нього ділянку площею близько 0,17 га у Хрестовому провулку (стара назва — вул. Миколи Гайцана).

0 / 0

За словами архітектора, генплан скверу стане "прямим віддзеркалення душі та подвигу Дмитра Коцюбайла", який загинув від осколкового поранення 7 березня 2023 року в боях за Бахмут.

Це місце (сквер — прим.) буде символізувати удар снаряда, де кожен куток і кожна лінія нагадуватимуть про його служіння та відданість, — каже Артем Вахрін.

У центрі скверу встановлять бронзову скульптуру вовка, який відпочиває на щиті (батальйон Дмитра Коцюбайла має назву "Вовки Да Вінчі"), доповнену композицією з грубого каміння. А в ландшафті використають рослини з Галичини та букових лісів, де зростав Коцюбайло.

Так зараз виглядає місце, де облаштують сквер. Фото:  instagram.com/vakhrin.artem

Нагадаємо, одну з вулиць у Солом'янському районі просять перейменувати на честь легендарного льотчика Андрія Пільщикова (Джус), який захищав небо Києва. Свою сучасну назву вулиця отримала на честь російського міста.

Читай також: "Добропарк відкриває сезон гортензій: що чекає на гостей"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації