Який вигляд матимуть написи на колійних стінах перейменованих станцій метро

Який вигляд матимуть написи на колійних стінах перейменованих станцій метро Фото: фейсбук-сторінка "Київського метрополітену"

У травні депутати Київради ухвалили рішення щодо перейменування двох станцій столичного метрополітену. Станцію метро "Дружби народів" перейменували на "Звіринецьку", а станцію "Площа Льва Толстого" — на "Площу Українських Героїв". 

На перейменованих станціях поступово з'являються оновлені покажчики. Зокрема, їх вже помітили на станції метро "Площа Українських Героїв".

Фото: "ТиКиїв"

Та написи на колійних стінах ще досі не змінили. Це пов'язано з тим, що лише нещодавно архітектори обрали дизайн нових шрифтів.

Автором шрифтів став київський дизайнер Богдан Гдаль. На своїй сторінці у фейсбуці він показав, який вигляд вони матимуть. 

Архітектори вибрали для перейменованих станцій метро мої варіанти написів на колійних стінах. Отже, вони матимуть такий вигляд, як на візуалізації. На погодження були запропоновані всі можливі варіанти по обох станціях, зокрема й варіанти "Олександра Колодька". Своє рішення автори станцій ухвалювали самостійно. По "Льва Толстого" — Вадим Жежерін. По "Дружби народів" — Микола Альошкін і Анатолій Крушинський. Для "Звіринецької" автори спільним рішенням попросили внести зміни — розмістити літери по всій ширині цегляної ніші. Що я і врахував, — зазначив Богдан Гдаль. 

нові надписи, метро
Фото: фейсбук Богдана Гдаля

Терміни оновлення написів на колійних стінах поки що невідомі.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації