Як вручну створюють нові літери для станцій "Звіринецька" та "Площа Українських Героїв": відео

Як вручну створюють нові літери для станцій "Звіринецька" та "Площа Українських Героїв": відео Фото: facebook.com/viterzbayraku

Для нещодавно перейменованих станцій метро "Площа Українських Героїв" та "Звіринецька" вручну створюють нові літери. Відео робочого процесу опублікував дизайнер Богдан Гдаль.

Кожну металеву літеру виточують вручну через особливість "історичного" шрифту, створеного Гдалем для назв перейменованих станцій. Дизайнер забезпечує авторський нагляд за процесом, щоб все відповідало задуму.

Літери дуже красиво працюють, коли правильно падає світло. Набувають об'єму. До речі, для "Площі Українських Героїв" я вирішив не закруглювати літери. Щоб надати їм різкого характеру, що співзвучно з темою героїки. На "Звіринецькій" же буде ледь помітний кантик по периметру, — розповів дизайнер.

Фото: facebook.com/viterzbayraku

Наступним етапом стане фарбування літер, щоб вони набули бронзового відтінку. Окрім літер, для назв станцій мають виготовити декоративні вставки: для "Звіринецької" це будуть рослинні елементи, а для "Площі Українських Героїв" — символи у формі козацького хреста.

Нагадаємо, колишні станції київського метро "Дружби народів" та "Площа Льва Толстого" перейменували у травні 2023 року. Перша отримала назву "Звіринецька", а друга — "Площа Українських Героїв". Також нову назву дали проєктній станції "Проспект Правди", яка стала "Варшавською".

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації