ЄС запроваджує нові правила в'їзду: що зміниться для українців

ЄС запроваджує нові правила в'їзду: що зміниться для українців Фото: Getty Images

Євросоюз з 10 листопада змінює правила в'їзду на територію своїх країн. Ці зміни стосуватимуться і громадян України, повідомили у Кабінеті міністрів.

На кордоні ЄС запроваджують нову систему ESS (Entry/Exit System). Вона автоматично фіксуватиме виїзди та в'їзди усіх негромадян ЄС, незалежно від наявності візи чи безвізу. При цьому сам безвіз для громадян України залишається чинним.

Тепер в'їзді чи виїзді з країн ЄС, замість того, щоб ставити штамп у закордонному паспорті, скануватимуть обличчя та відбитки пальців. Спочатку ESS зафіксує біометричні дані мандрівника, а потім йому потрібно буде лише підтвердити свою особу через термінали самообслуговування.

Чого чекати на кордоні:

  • Під час першого в'їзду після 5 листопада у мандрівника візьмуть біометричні дані: відбитки пальців та фото обличчя;
  • Процедура займатиме приблизно 40 секунд, тож час проходження кордону може збільшитись;
  • Якщо мандрівник не захоче надавати біометричні дані, йому відмовлять у в'їзді в ЄС;
  • Далі при кожному наступному перетині кордону з ЄС потрібно буде сканувати свій закордонний паспорт у терміналі самообслуговування.

Нова система має спростити процедуру перетину кордону для негромадян ЄС, а також посилити заходи безпеки та боротьбу з підробними документами. Жодних додаткових зборів та бюрократичних процедур поки не запроваджують.

Нагадаємо, театр імені Івана Франка запровадив на своєму сайті верифікацію через "Дія.Підпис" для продажу квитків на вистави. Купити квитки на найбільш популярні вистави театру, наприклад, на "Конотопську відьму", тепер можна тільки з "Дія.Підпис". 

Читай також: "У застосунку "Дія" з'явились нові цифрові документи"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації