Євген Клопотенко "оживив" викрадену окупантами картину з кавунами

Євген Клопотенко "оживив" викрадену окупантами картину з кавунами Фото: facebook.com/art.museum.ks

Шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко відтворив картину "Щедрість" українського художника Миколи Писанка, яку російські окупанти викрали з Херсонського художнього музею. 

На акварельній картині 1970-х років зображені чоловік та маленький хлопчик з величезними скибками кавунів. Твір викликає теплі асоціації з українським півднем та нагадує про безтурботні мирні часи.

Додає символізму картині той факт, що кавуни є справжнім символом Херсонщини, де, у місті Генічеськ, прожив другу половину свого життя автор твору Микола Писанко. Зараз частина регіону перебуває в окупації, а інша — страждає від постійних обстрілів.

Клопотенко вирішив "оживити" картину та в компанії хлопчика на ім'я Марко позував зі скибками кавунів.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maria Oz (@dukhovne_lychko)

Це відеоролик знімався в день масованого ракетного обстрілу України. У цей день ракета також влучила у дитячу лікарню "Охматдит", — додав шеф-кухар.

Він зазначив, що загалом із Херсонського художнього музею російські окупанти викрали понад 10 000 творів мистецтва, які належать до української культурної спадщини.

Нагадаємо, у червні "ТиКиїв" поговорив з Євгеном Клопотенком про роботу, особисте життя, улюблені місця у столиці та порятунок Житнього ринку. 

Читай також: "Як живе кіностудія ім. О. Довженка під час війни: репортаж без прикрас"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації