Кабмін просять заборонити екстрасенсів у національному телемарафоні

Кабмін просять заборонити екстрасенсів у національному телемарафоні Фото: pexels.com

На сайті електронних петицій до Кабінету міністрів з'явилося звернення, у якому просять заборонити запрошувати екстрасенсів та інших представників псевдонаукових езотеричних течій в ефір телемарафону "Єдині новини".

Авторка петиції Наталія Яковлєва каже, що під час війни критичне мислення людей притуплюється, і деякі з них "шукають порятунку там, де його немає" — в езотериків та екстрасенсів.

При цьому, зазначає авторка, українські телеканали часто запрошують відомих екстрасенсів та інших представників містичних вчень в ефіри новин або телемарафону "з метою погадати на війну, зробити розклади таро та поділитися своїми "передбаченнями" про майбутній хід подій на фронті".

Особливо небезпечними є запрошувані в ефіри новин екстрасенси з російським минулим, адже вони поміж рядків закидають небезпечні проросійські меседжі-наративи, які деструктивно впливають на свідомість українців, — йдеться у петиції.

Авторка додає, що телемарафон фінансується на кошти платників податків. Та вважає неприпустимим, що українців "годують з телеекранів відвертою псевдонауковою маячнею" за їхні ж кошти. І що екстрасенси вводять глядачів в оману щодо своїх "надприродних здібностей", а потім поза ефіром пропонують "екстрасенсорні" послуги, які надають за великі гроші та без сплати податків.

Існує об'єктивна потреба у повному й остаточному блокуванні впливу цих суб'єктів через непряму рекламу в телемарафоні "Єдині новини" та випусках теле- і радіо новин, — зазначає авторка петиції.

Тому вона просить Кабмін заборонити "у будь-якому вигляді" виступи екстрасенсів та інших представників містичних вчень у телемарафоні чи в інших інформаційних передачах на телебаченні та радію. А також — заборонити ведучим новин "озвучувати псевдонаукові тези, видаючи їх за наукові".

Читай також: "Кличко відхилив петицію проти створення скандального "аквапаркінгу" на Прирічній"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації