Казкар Сашко Лірник і кіт Боська запустили освітню програму для дітей

Казкар Сашко Лірник і кіт Боська запустили освітню програму для дітей Скриншот з програми "Безпека з Лірником"

Благодійна асоціація Free Ukraine разом з відомим українським казкарем Cашком Лірником та його котом Боською запустили освітню програму "Безпека з Лірником". Вона передбачена для дітей віком від 6 до 11 років і розповідає правила поведінки у випадку мінної небезпеки.

30% території України потребує розмінування, яке може зайняти кілька десятиліть. Поведінка дітей у деокупованих регіонах повинна зараз і надовго пристосуватися до рівня загрози для збереження життя і здоров'я. Батьки та вчителі мають допомогти дітям швидко адаптуватися до ситуації, — зазначають автори освітньої програми.

Казкар Сашко Лірник і кіт Боська запустили освітню програму для дітей
Скриншот з програми "Безпека з Лірником"

Головна мета ініціативи — поширити важливі правила безпеки серед дітей, їхніх батьків і вчителів. Цей проєкт сприятиме підвищенню обізнаності дітей про безпеку та допоможе створити культуру безпеки в родинах та шкільних спільнотах.

Перший сезон програми "Безпека з Лірником" включатиме 10 серій. У них дітям розповідатимуть як поводитися, якщо вони помітили підозрілі та вибухонебезпечні предмети, щоб не наражати на небезпеку себе та оточуючих.

Програму "Безпека з Лірником" можна переглянути онлайн на офіційному сайті, а також в оновленій версії мобільного додатку MineFree, доступній для завантаження в App Store та Google Play.

Казкар Сашко Лірник і кіт Боська запустили освітню програму для дітей
Скриншот з програми "Безпека з Лірником"

Проєкт створено в межах ініціативи з гуманітарного розмінування MineFree Україна. Матеріали програми схвалені та рекомендовані до поширення Міністерством освіти і науки України та ДСНС України. Всі поради, наведені у програмі, були переглянуті та перевірені на точність і надійність експертами з навчання про мінну небезпеку.

Раніше "ТиКиїв" писав, що в Україні стартувала кампанія психологічної підтримки дітей в укриттях. У межах кампанії відомі люди, лідери думок, музиканти, актори та блогери записують короткі відеоролики. Відео містять слова підтримки, побажання, вправи, ігри та цікаві завдання. Подробиці дізнавайся за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації