Керівник "Київміськбуду" виїхав з України за довідкою про інвалідність — і підкорив Еверест

Керівник "Київміськбуду" виїхав з України за довідкою про інвалідність     — і підкорив Еверест Фото: facebook.Київміськбуд

Глава "Київміськбуду" Ігор Кушнір виїхав з України, використавши довідку про інвалідність, однак це не завадило йому піднялися на Еверест. Про це повідомляє bihus.info.

Ігор Кушнір зі своєю дружиною Оксаною у травні цього року піднялися на Еверест. Підйом на Еверест подружжю обійшовся у 150 000 доларів.

Новину про те, що перша українська пара підкорила вершину, розповсюджували спортивні медіа. Постало питання, як посадовець міг виїхати через стан здоров'я і здійнятися на таку гору.

Відповідь знайшлася у пресслужбі Кушніра. Там заявили, що він має третю групу інвалідності та бореться з онкологічною хворобою. 

І.Кушнір дійсно має третю групу інвалідності, адже з 2005 року бореться з онкологічною хворобою (меланома), що зумовлює, відповідно до закону, наявність інвалідності третьої групи та періодичні обстеження, у тому числі й за межами України. Йому було проведено низку операцій з видалення метастаз у різних органах та видалення самих внутрішніх органів, — йдеться у повідомленні пресслужби Ігоря Кушніра.

Водночас у пресслужбі зазначили, що Кушнір є досвідченим альпіністом, який піднявся на два "восьмитисячника" та сім "семитисячників", а підкорення Евересту було його мрією, яку вдалось здійснити лише у цьому році. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації