Хор імені Верьовки ставить… балет!

Хор імені Верьовки ставить… балет! Фото: пресслужба хору ім. Г. Верьовки

Неймовірно, але факт: вперше за 80 років свого існування легендарний Національний хор імені Григорія Верьовки вирішив поставити сучасну виставу — балет-перформанс DOMUM.

Репетиція DOMUM. Фото: пресслужба хору ім. Г. Верьовки

Його реалізацію колектив хору довірив молодій режисерці й балетмейстерці Олесі Шляхтич, яка зовсім по-новому трактувала вічно актуальні українські пісні. 

Музично-хореографічна вистава DOMUM — це історія про героїзм кожного українця під час війни, про кохання та ніжне дитинство, про сміливість і відданість, проспівана мовою сучасного сюжетного балетного перформансу й української фольклорної музики в обробці Національного хору ім. Г. Верьовки, — зазначають творці вистави. 

У виставі братимуть участь 40 артистів балету, 30 вокалістів, що виконають усім відомі українські пісні в новому сучасному прочитанні, та фольклорно-симфонічний оркестр, у складі якого скрипки, цимбали, віолончелі, флейти та трембіти.

"У центрі історії чотири пари — чотири історії кохання, — каже Олеся Шляхтич. — Також це історія про війну без романтики та пафосу. Щоб написати цю частину, я проводила інтерв'ю з друзями-військовими, розпитувала про думки перед боєм. Мені пояснювали, що багато залежить від самої людини: в піхотинця будуть одні думки, у снайпера — інші. Перед боєм не думають про героїзм і захист країни. У цей момент людина бореться зі страхом, організм виробляє адреналін. І от кожен з героїв нашої вистави перед останнім боєм танцює свій монолог".

Прем'єра  балету-перформансу DOMUM відбудеться 24 червня о 18:00 в Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка.

Читай також: Прем'єри червня в Національній опері України: на які вистави сходити

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації