Хто має прибирати після демонтажу МАФів: відповідь комунальників

Хто має прибирати після демонтажу МАФів: відповідь комунальників Фото: facebook.com/dtk.kievcity

У Департаменті територіального контролю Києва пояснили, хто відповідає за прибирання будівельного сміття після демонтажу МАФів у місті.

Там зазначають, що демонтаж тимчасових споруд — це лише перший крок у процесі благоустрою столиці. Адже після того, як незаконний МАФ прибирають, на його місці залишається сміття, будівельні матеріали, а часто також — пошкоджені зелені зони та тротуари.

Наводити лад після демонтажу тимчасової споруди, за словами представників столичної влади, має її власник або балансоутримувач.

Там посилаються на правила благоустрою Києва, згідно з якими відповідальність за відновлення території покладається на її власника або балансоутримувача. Тож займатися прибиранням місця, де стояв об'єкт, мають саме вони. Йдеться не тільки про видалення залишків споруди, а й про прибирання будівельного сміття та відновлення зелених зон.

Фото: facebook.com/dtk.kievcity

Якщо ж власник не може або не хоче виконувати свої обов'язки, на допомогу приходять комунальні служби. Вони роблять наступне:

  • прибирають будівельні відходи та сміття;
  • відновлюють зелені зони, газони та дерева;
  • відновлюють асфальт чи плитку, якщо вони були пошкоджені під час демонтажу.

Всі учасники процесу — від власників до комунальних служб — мають працювати спільно для відновлення порядку та чистоти в нашому місті, — зазначають у Департаменті територіального контролю.

Нагадаємо, на місці знесених МАФів біля станцій метро "Нивки" і "Святошин" упорядкують територію. Там висадять зелені насадження, відновлять асфальт та проведуть інші роботи. 

Читай також: "Під Києвом зносять пошкоджені російськими обстрілами будинки"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації