Художниця Марія Прошковська влаштувала перформанс в Італії з українським зерном

Художниця Марія Прошковська влаштувала перформанс в Італії з українським зерном Фото: Орнелла Де Карло

У музеї сучасного мистецтва Болоньї відбувся соло-перформанс української художниці Марії Прошковської під назвою Farina. У центрі цього проєкту було беззупинне створення борошна з українського зерна, яке намагалися знищити російські окупанти. Протягом п'яти годин художниця, не відпочиваючи, демонструвала глядачам процес роботи з ручним жорном. Про це повідомляє Bazilik.media.

Цим перформансом художниця мала на меті привернути увагу до цінності кожної зернини для України, а також до того, наскільки складним є процес виробництва та розподілу пшениці в умовах повномасштабної війни та регулярних обстрілів.

Українська художниця влаштувала перформанс із зерном
Фото: Орнелла Де Карло

Перформанс Марії Прошковської є важливою частиною культурної дипломатії, оскільки покликаний нагадати місцевому населенню Італії про те, наскільки складними є умови роботи хліборобів в Україні.

Українська художниця влаштувала перформанс із зерном
Фото: фейсбук Марії Прошковської

Захід відбувся завдяки співпраці між художницею та кураторами проєкту — Лоренцо Бальбі та Джулією Пеццолі.

Невипадковим став і вибір місця проведення перформансу — в історичному просторі музею МАМbo. Він мав на меті нагадати про давню та фундаментальну важливість постачання хліба, яку будівля на вулиці Дон Джованні Мінцоні взяла на себе в роки Першої світової війни.

Цей особливий проєкт було реалізовано за підтримки AIDA foundation, а сукня української дизайнерки Лілії Пустовіт доповнила образ художниці.

Раніше "ТиКиїв" писав, що у столиці відбувся важливий захід щодо захисту культурної спадщини під час війни. Детальніше про нього читай за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації