Киян просять на день відмовитись від автомобіля: нащо це потрібно

Киян просять на день відмовитись від автомобіля: нащо це потрібно Фото: "ТиКиїв"/Олег Переверзєв

У неділю, 22 вересня, відзначатимуть Всесвітній день без автомобілів. На честь цієї дати столична влада закликала киян і гостей міста відмовитись від поїздок на власному авто або хоча б обмежити їх.

Мета акції — звернути увагу на проблему забруднення атмосферного повітря транспортом. Відмовившись на день від використання автомобілів, кияни сприятимуть зменшенню концентрації забрудників у міському повітрі, зниженню рівня шуму та популяризації альтернативних способів пересування.

Натомість жителям столиці пропонують віддати перевагу більш дружнім до довкілля альтернативам. Наприклад, користуватися громадським транспортом, електросамокатами, прогулятися пішки або пересісти на велосипед.

Протягом усього дня, 22 вересня, велосипедами та самокатами сервісу BikeNow можна буде скористатися зі знижкою 20%. Вона застосовуватиметься автоматично.

За словами директора Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександра Возного, основним джерелом забруднення повітря в Києві є саме автотранспорт.

За різними оцінками, частка викидів у атмосферу від пересувних джерел у великих містах України становить приблизно 80-85%. У Києві цей показник навіть більший, зважаючи на кількість авто на вулицях. Нагадаю, в будні це — понад мільйон автомобілів, — каже Возний.

Він додає, що один день без авто, звісно, не змінить ситуацію, проте дасть привід замислитися, яким був Київ без такої кількості машин. 

Нагадаємо, тролейбуси маршруту №42 знову почали курсувати за своєю постійною схемою руху. Маршрут тролейбусів змінювали через ремонт з'їзду з бульвару Миколи Міхновського в напрямку проспекту Валерія Лобановського. Нещодавно він закінчився.

Читай також: "День без авто: киян безплатно навчать кататися на велосипеді"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації