Киянам нагадали про правила безпеки в метро

Киянам нагадали про правила безпеки в метро Фото: facebook.com/kyivmetro

Через те, що останнім часом почастішали випадки потрапляння пасажирів на рейки підземки, киянам і гостям столиці нагадали про правила безпеки в метро. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Найперше і найголовніше — не заступати за обмежувальну лінію та не стояти на краю платформи. Також пасажирам рекомендують рівномірно розміщуватися на платформі та не створювати скупчення.

Якщо на колії впали особисті речі, потрібно звернутися до персоналу станції. У жодному разі не можна діставати їх самостійно. 

У разі падіння пасажира на колії необхідно негайно повідомити чергового працівника станції. Фахівці метрополітену оперативно знімуть напругу з контактної рейки та допоможуть людині піднятися на платформу.

При падінні на колії, під час відсутності поїзда, необхідно встати та рухатися в напрямку слідування поїзда, а не назустріч. Орієнтиром слугуватиме табло відліку часу, розміщене на кожній платформі над кабіною машиніста.

У жодному разі не можна самостійно вибиратися, оскільки контактна рейка перебуває під напругою та може вразити як пасажира, так й іншу людину, яка надає допомогу.

Якщо пасажир впав на колії та втратив свідомість, необхідно терміново повідомити будь-якого працівника станції або подати сигнал машиністу поїзда, що прибуває. Для цього треба здійснити кілька кругових рухів рукою. У руці рекомендують тримати шарф чи інший елемент одягу для кращого сприйняття сигналу. Для машиніста електропоїзда це означатиме необхідність застосування екстреного гальмування.

Попри те, що в столичному метро відпрацьовано злагоджений алгоритм дій, кожен випадок падіння пасажира на колії впливає на емоційний стан працівників підземки. Жителів і гостей столиці закликають дотримуватися правил безпеки, щоб уникнути подібних випадків.

Більше рекомендацій про безпеку в метрополітені можна знайти за посиланням.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що після інциденту з падінням пасажира на колії столичної підземки, на сайті Київради з'явилася петиція із закликом встановити захисні екрани на станціях столичного метро. Збір голосів триватиме до кінця серпня.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації