Киянам нагадали про важливість вакцинації домашніх тварин від сказу

Киянам нагадали про важливість вакцинації домашніх тварин від сказу Фото: freepik.com

Ветеринари нагадують жителям столиці про важливість регулярної вакцинації домашніх тварин від сказу, аби запобігти поширенню цього небезпечного захворювання. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Вакцинувати домашніх улюбленців потрібно щорічно, починаючи з тримісячного віку. При цьому графік вакцинації може відрізнятися залежно від виду тварини, її віку, стану здоров'я та використовуваної вакцини. 

Перед вакцинацією тварини необхідно проконсультуватися з ветеринаром.

Вакцинувати тварин можна за адресами: 

  • вул. Електротехнічна, 5-А;
  • вул. Ярославська, 13-А;
  • вул. Вірменська, 29.

Також столична влада нагадала, що для запобігання розповсюдження сказу у Києві проводять вакцинацію бездомних тварин. Так, із січня до серпня 2024 року вакцинували 6 272 безпритульні тварини.

  • Сказ — це гостре інфекційне захворювання вірусної етіології, що вражає центральну нервову систему та в подальшому призводить до летальних наслідків.
  • Заразитися сказом людина або тварина можуть через укуси хворої тварини, а також якщо її слина потрапить на свіжу рану, подряпину чи слизову оболонку.  
  • Сказ може проявлятися і в домашніх тварин, саме тому рекомендують проводити обов’язкове щеплення від сказу, оскільки наразі це єдина можлива у світі профілактика від цієї хвороби.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що у мережі стартував флешмоб #НекупуйПрихисти, аби якнайбільше тварин з притулків знайшли нових господарів.

Читай також: "Правила утримання, догляду й обліку котів та собак у Києві: що потрібно знати власникам тварин"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації