У Києві пропонують перейменувати ще одну станцію метро

У Києві пропонують перейменувати ще одну станцію метро Фото: вікіпедія

У Києві активно проходить процес дерусифікації та декомунізації міських об'єктів. Вулиці, площі, культурні заклади позбуваються імен, пов'язаних із росією та комуністичним минулим. Не оминуло це і станції столичного метро. 

Так, починаючи з 2014 року в Києві вже перейменували три станції метро. У 2018 році станцію "Петрівка"  на "Почайна", а цьогоріч нові назви отримали станції "Дружби народів" та "Площа Льва Толстого". Тепер вони називаються "Звіринецька" та "Площа Українських Героїв" відповідно. 

Та кияни пропонують змінити назву ще однієї станції метро. Так "Мінську" пропонують назвати "Червона Рута". Петицію щодо перейменування вже зареєстрували на сайті Київської міськради. 

Станція метро "Червона Рута" органічно доповнить своєю назвою проспект Володимира Івасюка і зробить Оболонь та столицю культурнішим та приємнішим для життя місцем. Станція метро "Мінська" натомість є деструктивною та роз'єднуючою назвою, що є небезпечним під час повномасштабної війни з росією та її союзниками, тобто білоруссю. А сама назва асоціюється виключно з диктаторським режимом Лукашенка та обстрілами з території білорусі, від яких українці змушені ховатись у цьому ж метро, — зазначає автор петиції Єгор Кічко. 

На цей час петицію підписали 340 людей. Щоб ініціативу розглянули депутати міськради, вона має набрати 6 тис. підписів. Підписати петицію про перейменування станції метро "Мінська" можна за посиланням.

Раніше "ТиКиїв" писав, що на Оболоні добудують пішохідний міст-хвилю. Кошти на будівельні роботи виділив Уряд Тайваню.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації