Кияни переплачують за проїзд через зупинки транспорту під час тривог

Кияни переплачують за проїзд  через зупинки транспорту під час тривог Фото: фейсбук Kyivpastrans

Скільки платять мешканці столиці за проїзд, коли комунальний транспорт зупиняється під час тривог, підрахували у громадській ініціативі "Пасажири Києва".

Загалом, якщо комунальний транспорт зупиняється через повітряну тривогу, люди обирають альтернативу. До прикладу, користуються послугами приватного перевізника. Маршрутки під час тривог не зупиняються, однак оплата за проїзд в них приймається тільки готівкою, що не обліковується. До того ж проїзд у маршрутці обходиться вдвічі дорожче. Здебільшого це 15 грн проти 8 грн (6,50) у комунальному транспорті міста.

Комуунальний транспорт
Фото: фейсбук Kyivpastrans

Щоб визначити, скільки один пасажир змушений переплачувати за проїзд, під час повітряної тривоги активісти взяли за основу розрахунків те, що мешканець столиці протягом 30 днів хоч раз на день виїжджає кудись із дому.

Тож за даними громадського об'єднання "Пасажири Києва", за місяць поїздок на маршрутках пасажир платить 900 грн. На комунальному транспорті ця сума була б удвічі меншою. 

Пасажири Києва
Фото: телеграм "Пасажири Києва"

Переплата маршрутникам щомісяця становить не менш ніж 420 гривень.

Якщо взяти до уваги, що комунальний зупиняється транспорт майже 8 місяців, то виходимо на переплату за цей період у 3 360 гривень кожним пасажиром, який відмовився від послуг Київпастрансу, – написали в телеграмі ГО "Пасажири Києва".

Розрахунки згідно з даними – це мінімум, який не враховує того, що хтось із пасажирів їздить частіше, хтось має кілька пересадок або ж і взагалі комусь доводиться переплачувати сотні гривень за поїздку на таксі.

Таксі
Фото: Unsplash

У громадській ініціативі "Пасажири Києва" наголошують на тому, що люди переплачують через неефективні рішення влади. 

В умовах війни кожна людина має більш корисні та пріоритетні напрями на використання власних коштів і не хоче переплачувати за транспорт, коли причина цьому – абсолютно неефективне політичне рішення, – написали в телеграмі "Пасажири Києва"

Активісти закликають скасувати зупинку комунального транспорту під час повітряних тривог. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації