Києво-Могилянській академії повернули їдальню: вона незаконно була в оренді 20 років

Києво-Могилянській академії повернули їдальню: вона незаконно була в оренді 20 років Фото: Wikimedia Commons

Київська прокуратура повернула Києво-Могилянській академії приміщення їдальні на Контрактовій площі, яке протягом 20 років незаконно перебувало в оренді. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Будівлю площею понад 670 квадратних метрів та вартістю близько 37 млн грн київський регіональний фонд держмайна ще у 2004 році передав в оренду. При цьому орендар ніяк не був пов'язаний з освітою. 

В їдальні орендар облаштував заклад громадського харчування "Трапезна". Там проводили банкети, поминки, фуршети, корпоративи, майстер-класи й інші заходи, які, кажуть у прокуратурі, не мали жодного стосунку до навчального процесу та харчування студентів.

Так виглядала "Трапезна". Фото: kyivmaps.com

Прокурори звернулися до суду із позовом, в якому вимагали визнати недійсним договір оренди та повернути приміщення власнику. Орендар не став чекати а судове рішення та добровільно розірвав договір оренди з Києво-Могилянською академією й звільнив приміщення.

Наразі колишня їдальня Києво-Могилянської академії, яка впродовж двадцяти років незаконно перебувала в оренді, повернута в користування навчального закладу, — відзвітували в прокуратурі.

Нагадаємо, Київська прокуратура через суд вимагає укласти охоронний договір на будівлю Інституту біоорганічної хімії та нафтохімії, на якій розміщене унікальне мозаїчне панно. Будівля є об'єктом культурної спадщини, проте без охоронного договору вона позбавлена гарантій захисту.

Читай також: "Київ змусив забудовника відновити садибу Зеленських: скандали, інтриги, розслідування"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації