Києво-Печерська лавра опублікувала графіки екскурсій та богослужінь у серпні

Києво-Печерська лавра опублікувала графіки екскурсій та богослужінь у серпні Фото: facebook.com/kplavra

У Національному заповіднику "Києво-Печерська лавра" опублікували графіки тематичних екскурсій та прогулянок, які відбудуться у серпні. 

Екскурсія "Києво-Печерська лавра: тисяча років української історії"

Під час цієї екскурсії-прогулянки шукатимуть нові сенси у сприйнятті Лаври не тільки як місця паломництва, а і як простору, де творилася українська історія та формувались ідеї української ідентичності та соборності. 

Маршрут: Свята брама, Велика лаврська дзвіниця, Успенський собор, пам'ятки Соборної площі/друкарня, Трапезна палата з церквою прп. Антонія і Феодосія Печерських, оглядовий майданчик, виставка "Лаврські печери: від аскези прп. Антонія до святителя Петра Могили"

  • КОЛИ? 3 серпня о 13:30, 16 серпня о 10:30, 23 серпня о 13:30
  • ДЕ? Вул. Лаврська, 9
  • СКІЛЬКИ? 150 грн (пільговий квиток — 75 грн)

Реєстрація за посиланням

Екскурсія "Сакральний простір Успенського собору: легенди й таємниці"

Успенський собор — головний храм Лаври та перша кам'яна споруда на її території. Під час екскурсії гості дізнаються про історію зведення храму, особливості архітектури княжої доби, побачать красу українського бароко та майстерність сучасних митців.

Маршрут: Успенський собор, його фасади та інтер'єр, виставка "І постала церква велика на пагорбах Печерських", Стефаніївський приділ, церква Іоанна Предтечі, приділ Іоанна Богослова.

  • КОЛИ? 15 серпня о 16:00
  • ДЕ? вул. Лаврська, 9 
  • СКІЛЬКИ? 150 грн (пільговий квиток — 75 грн)

Реєстрація за посиланням

Екскурсія "Історія та мистецтво: церква Спаса на Берестові"

Гості зможуть відвідати одну з найдавніших християнських пам'яток Києва (початок XII століття), заглибитися в її історію та торкнутися секретів, що зберігають ці давні стіни. Під час екскурсії вони дізнаються, звідки походить назва церкви, що таке давні фрески, як Петро Могила розписав церкву Спаса "перстами греків" та який з Володимирів збудував цей храм.

  • КОЛИ? 6 серпня о 16:00, 30 серпня о 16:00
  • ДЕ? Вул. Лаврська, 9
  • СКІЛЬКИ? 150 грн (пільговий квиток — 75 грн)

Реєстрація за посиланням

Екскурсі "Святі й лицарі Київської лаври" 

На території Києво-Печерської лаври є чимало цікавих об'єктів та експонатів, пов'язаних із військом: оригінальна історична зброя, оборонні споруди тощо. Побачити ці артефакти та споруди, спробувати зрозуміти їхніх власників і будівничих, а також познайомитися зі святими й лицарями Лаври можна на цій екскурсії.

Маршрут: Троїцька надбрамна церква XI-XVIII століть, виставка "Фрески церкви Спаса на Берестові XVII ст.", триптих XV століття, виставка "Князі Острозькі: європейський вимір української історії", притвор Успенського собору, Стефанівський приділ Успенського собору, виставка "…Бо ми, браття, козацького роду". Козацькі ктитори Києво-Печерської лаври, Всіхсвятська церква і мазепинські мури, Церква Спаса на Берестові, Спаський бастіон.

  • КОЛИ? 24 серпня о 13:30, 25 серпня о 13:30
  • ДЕ? Вул. Лаврська, 9
  • СКІЛЬКИ? 150 грн (пільговий квиток — 75 грн)

Реєстрація за посиланням

Також у Києво-Печерській лаврі опублікували графіки серпневих богослужінь до свят, які православні відзначатимуть у серпні. Вони відбудуться в Успенському соборі та церкві Антонія і Феодосія Печерських.

Нагадаємо, у книгарні "Сенс" на Хрещатику відбудеться благодійний книжковий фестиваль "Вихідні із Сенсом". Там можна буде купити книжки нішевих видавництв та товари локальних брендів, а також взяти участь у культурній програмі.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації