Києву вкрай потрібна кров: як стати донором

Києву вкрай потрібна кров: як стати донором Фото: "ТиКиїв"

У Києві та інших регіонах України існує висока потреба у донорській крові, тому українців просять долучитися до донації. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства охорони здоров'я.

За даними МОЗ, всі групи крові дуже потрібні у Києві, Одесі, Дніпрі, Миколаєві, Кропивницькому та Харкові. У Херсоні потрібна резус-негативна кров усіх груп та додатково четвертої — резус-позитивна. У Запоріжжі — також усіх груп з негативним резус-фактором, у Житомирі — резус-позитивна четвертої групи.

Втім, у МОЗ додають, що потреби динамічні та змінюються щодня залежно від обставин.

Щоб запланувати донацію у своєму місті, потрібно зареєструватись на ресурсі DonorUA. Там можна планувати та відстежувати свої донації, отримувати актуальну інформацію щодо потреб у крові та бонуси, які надає статус донора.

Стати донорами можуть люди віком від 18 років і вагою від 50 кг, які не мають протипоказань до цього. Люди, які мають хронічні та певні тимчасові захворювання, приймають ліки тощо, не можуть здавати кров. Детальніше про тимчасові та абсолютні протипоказання до донорства та підготовку до донації можна дізнатися за посиланням

Нагадаємо, на Дарниці запрацювала служба допомоги людям, які постраждали від домашнього насильства. Її створили на базі Центру сім'ї Дарницького району, який капітально відремонтували.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації