Кілька корпусів "Охматдиту" можуть знести

Кілька корпусів "Охматдиту" можуть знести Фото: facebook.com/ndslohmatdyt

Після російської ракетної атаки було сильно пошкоджено кілька корпусів дитячої лікарні "Охматдит". Деякі з них не підлягають відновленню, тому їх можуть знести. Про це заявив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

Найбільше постраждали токсикологічний і старий хірургічний корпуси. На їхньому місці можуть побудувати новий і сучасний. 

Наступного тижня фахівці мають надати дефектний акт щодо пошкоджень нещодавно збудованого корпусу лікарні. Також Міністерство культури має оцінити збитки історичних корпусів на території "Охматдиту". Після цього лікарня обере будівельну компанію, яка спроєктує і побудує нові будівлі замість критично пошкоджених або зруйнованих.

Для закупівлі нового обладнання, замість втраченого внаслідок ракетного удару, необхідно 300–400 млн грн. Однак, за словами Ляшка, ці дані попередні. Після перевірки сервісними інженерами вцілілого обладнання сума може зрости. 

 

Тим часом у нещодавно зведеному корпусі "Охматдиту" планують відновити надання медичної допомоги. Там може поновити роботу відділення інтенсивної терапії, дитячої онкології, офтальмології, нейрохірургії, урології.

Гендиректор "Охматдиту" Володимир Жовнір повідомив, що вже відновив роботу Центр служби крові, відділення радіології та генетичної лабораторії. Центр радіології відновив опромінювання дітей та дослідження на апаратах КТ та МРТ. Також почалося повернення дітей з онкологією до їхніх палат.

 

Нагадаємо, що вранці 8 липня російські війська завдали масованого ракетного удару по Києву. Було зруйновано один із корпусів дитячої лікарні "Охматдит" та один із під'їздів житлового будинку в Шевченківському районі. 

У вівторок, 9 липня, рятувальні роботи на території "Охматдиту" завершили. Того ж дня столичні електрики повернули світло в лікарню і житлові будинки, які залишилися без енергії після російської ракетної атаки. 

Також повідомлялося, що держава повністю відбудує дитячу лікарню "Охматдит". На засіданні 9 липня уряд ухвалив рішення спрямувати 100 млн грн з резервного фонду держбюджету на першочергові відновлювальні роботи в "Охматдиті".

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації