Київ став найбезпечнішим містом України завдяки ППО — Politico

Київ став найбезпечнішим містом України завдяки ППО — Politico Фото: AFP/East News

Системи ППО, які передали Україні західні партнери, перетворили Київ на найбезпечніше місто в охопленій війною Україні. Про це пише видання Politico.

Коли почалася війна, Київ покладався в захисті неба на радянські зенітно-ракетні комплекси середньої дальності С-300 і Бук-М1. На сьогодні їх посилили системами малої дальності Gepard з Німеччини та Avenger Short-Range Air Defense зі США, які збивають безпілотники й крилаті ракети.

На середній дальності Україна використовує американські ракети MIM-23 Hawks і NASAMS, а також німецьку систему IRIS-T SLM. Дальню оборону забезпечує американська система Patriot PAC-3 і система Eurosam SAMP/T, яку постачають Франція та Італія.

Начальник КМВА Сергій Попко заявив, що українські військові показали, що здатні інтегрувати сучасні системи з радянськими.

Ми, як і раніше, очікуємо підтримки від союзників і партнерів. Нам потрібно більше протиповітряної оборони. Різнобічної. І не тільки для столиці, а й для кожного українського міста. Кожен зенітно-ракетний комплекс на вагу золота, — цитує Сергія Попка видання Politico.

Раніше "ТиКиїв" писав, що в листопаді кияни пережили одну з найдовших повітряних тривог. Всього, починаючи з 24 лютого 2022 року, у столиці пролунало майже 900 сигналів про небезпеку.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації