Київпастранс закупить п'ять нових трамваїв майже за 500 млн грн

Київпастранс закупить п'ять нових трамваїв майже за 500 млн грн Фото: kyivcity.gov.ua

Київпастранс оголосив тендер на закупівлю для столиці п'яти трамваїв з низькою підлогою. На їх купівлю планують витратити майже 500 мільйонів гривень.

Згідно з тендерною документацією, це мають бути самохідні трамвайні вагони завдовжки від 25,5 до 28 метрів, кожен з яких складається з трьох або менше секцій. Вони мають бути новими, виготовленими не пізніше 2024 року. 

Низька підлога має бути по всій довжині вагона, також він має бути оснащений місцем для крісла колісного та висувним пандусом. У салоні повинні бути системи опалення та кондиціювання, відеоспостереження, Wi-Fi роутер, USB-порти. Кількість місць для сидіння у кожному — не менш як 60.

Також трамваї мають бути оснащені системою автономного ходу на прямій ділянці довжиною у кілометр. Плануються, що вони служитимуть не менш як 15 років.

Загальна очікувана вартість закупівлі цих трамваїв становить 493 071 381 грн. Тобто один трамвай має коштувати близько 98,6 млн грн.

Учасники торгів мають подати свої пропозиції до 28 жовтня. Початок аукціону запланований на ту саму дату. Отримати нові вагони "Київпастранс" планує до 31 грудня 2025 року.

Нагадаємо, у столиці на лівому березі збираються замінити трамвайні колії та зробити їх безшумними. Загалом на ці роботи планують витратити 34,3 млн грн, а виконати їх мають до кінця цього року.

Читай також: "У центрі Києва майже за 1 млн грн відреставрують пам'ятку архітектури, у якій була Жіноча торгівельна школа"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації