Київрада не підтримала петицію з вимогою спрямувати мільярд грн на безбар'єрність, замість ремонту Богатирської

Київрада не підтримала петицію з вимогою спрямувати мільярд грн на безбар'єрність, замість ремонту Богатирської Фото: freepik.com

Столична влада не підтримала петицію, автори якої пропонували спрямувати гроші, виділені на капітальний ремонт вулиці Богатирської, на заходи з безбар'єрності. Про це повідомляє ініціативна група "Гроші на ЗСУ".

Там уточнили, що петицію не підтримали щодо переспрямування коштів. У зверненні йшлося про суму в 1 млрд 367 млн грн — за даними автора петиції, саме таким є кошторис капремонту Богатирської.

У відповіді мера Києва Віталія Кличка на петицію йдеться, що фінансування робіт на вулиці Богатирській на 2024 рік передбачено у сумі лише 88 млн грн. Тож спрямувати заплановані кошти на інші заходи безбар'єрності неможливо "через власне відсутність цих коштів".

Водночас столична влада підтримала частину петиції щодо важливості доступності для міста. Зокрема там відзвітували, що цьогоріч збільшили обсяги робіт, спрямованих на створення в Києві безбар'єрного середовища. Протягом року планують понизити бортовий камінь та облаштувати тактильну плитку на 765 наземних переходах (на 154 з них роботи вже виконали), облаштувати 13 підвищених пішохідних переходів та п'ять інклюзивних перехресть.

Також у відповіді Кличка зазначено, що в проєкті капремонту вулиці Богатирської закладені "заходи для вільного пересування людей з обмеженими фізичними можливостями" та влаштування велодоріжок. 

Активісти ініціативи "Гроші на ЗСУ" залишилися незадоволені такою відповіддю столичної влади. Вони вважають, що капремонт вулиці Богатирської під час війни є недоречним, і ці гроші слід було спрямувати на безбар'єрні заходи у місті. 

Київрада вирішила, що під час повномасштабного вторгнення саме час зробити капремонт вулиці в 4,4 км в промзоні, замість того, щоб використати ці кошти на ремонт всіх тротуарів та облаштування всіх безбар'єрних переходів в одному з районів Києва, — кажуть там.

Активісти зазначили, що вони намагатимуться боротися із виділенням 1 млрд на продовження ремонту Богатирської у наступному році.

Нагадаємо, на проспекті Валерія Лобановського облаштували новий безбар'єрний пішохідний перехід зі світлофорами. Там, зокрема, встановили детектори транспорту, за допомогою яких можна підлаштовувати роботу світлофорів під інтенсивність трафіку.

Читай також: "Активісти пояснили, що не так з оновленим безбар'єрним переходом у метро "Оболонь"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації