Київрада підтримала рішення про створення та захист заказника "Протасів Яр"

Київрада підтримала рішення про створення та захист заказника "Протасів Яр" Фото: kmr.gov.ua

Депутати Київради підтримали рішення про створення та захист ландшафтного заказника "Протасів Яр" ім. Романа Ратушного. Про це повідомила ГО "Захистимо Протасів Яр".

Сьогодні ми стали свідками ще однієї важливої та історичної події на шляху до перемоги в функціонуванні заказника імені Романа Ратушного "Протасів Яр", — написали представники організації.

Також депутати Київради ухвалили рішення про розроблення екологічного паспорта заказника, щоб захистити зелену зону та унеможливити будь-яку забудову в майбутньому.

До екологічного паспорта увійде детальна інформація про флору та фауну заказника, його природні особливості, а також історична та екологічна цінність.

Документ дозволить більш чітко регламентувати охорону території та зберегти її унікальні природні комплекси від знищення, — сказали в Київраді.

Нагадаємо, що у 2004 році більшу частину землі Протасового яру було приватизовано. Забудовник планував там створити нові житлові комплекси. Однак територіальна громада виступила проти цього рішення. 

У 2022 році Київрада прийняла рішення про створення ландшафтного заказника місцевого значення "Протасів Яр" імені Романа Ратушного. Тоді ж розпочались судові процеси, оскільки забудовник не погоджувався з тим, щоб віддати придбану 20 років тому землю, назад у власність громади. 

Зараз Київрада ініціювала процес викупу з приватної власності земельних ділянок, які розташовані на території ландшафтного заказника.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації