Київська багатоповерхівка стала «житловою електростанцією»: подробиці

Київська багатоповерхівка стала «житловою електростанцією»: подробиці Фото: kyivcity.gov.ua

Виявляється, генерувати електроенергію на користь не лише собі, а й всій державі може будь-який житловий будинок: це довели мешканці багатоквартирного будинку Києва на вулиці Митрополита Шептицького. Їхнє ОСББ встановило на будинку обладнання для сонячної генерації, за допомогою якого виробляє електроенергію. І тепер зможе постачати її надлишок у загальну енергомережу країни!

"Ця 16-поверхівка оснащена сонячною станцією на даху, трьохфазними інверторами, потужною акумуляторною батареєю та іншим супутнім обладнанням, що дозволяє генерувати електроенергію, зокрема завдяки сонячній енергії, — повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв. — В умовах знеструмлення в будинку все одно працюють насоси для підкачки води, ліфт, освітлення в коридорах, є інтернет. А з 1 жовтня ОСББ працює як "активний споживач", уклавши відповідну угоду з електропостачальником, та продає електричну енергію за цінами "Ринку доби наперед".

За інформацією голови ОСББ, у середньому об’єднання планує генерувати в загальну мережу: влітку — 70-80 кВт*год, восени та навесні — 40-45 кВт*год. Він ще раз наголосив, що вперше в Україні житловий будинок не тільки подбав про власну енергетичну ефективність і надійну роботу взимку, а й виконав важливу соціальну місію, і тепер надлишкову електроенергію постачає в енергосистему країни.

Якщо мешканці твого будинку також хочуть взяти участь у міських програмах енергостійкості житлових будинків, дізнавайтеся потрібну інформацію тут.

Читай також: Хочеш відновити садибу Зеленських? Долучайся до робіт!

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації