Кличко відхилив петицію про валідатори у маршрутках: причина

Кличко відхилив петицію про валідатори у маршрутках: причина Фото: alltransua.com

Мер Києва Віталій Кличко відхилив петицію про встановлення валідаторів для безготівкової оплати проїзду у столичних маршрутках.

Петицію створили у жовтні цього року, і вона набрала необхідні для розгляду шість тисяч підписів.

У зверненні йдеться, що встановлення валідаторів для електронного квитка у маршрутках дозволить пасажирам оплачувати проїзд  безконтактно та не отримувати "жменю копійок на здачу". Також завдяки цьому водії не будуть відволікатися на прийом оплати під час руху, а пільговики зможуть скористатись своїм правом на безоплатний проїзд, "не повідомляючи на всю маршрутку" деталі свого пільгового статусу.

У своїй відповіді на петицію Кличко зазначив, що поки автоматизована система оплати проїзду (АСОП) з електронним квитком у Києві перебуває на стадії дослідної експлуатації. Водночас КМВА своїм розпорядженням продовжила її строк на період дії воєнного стану та дев'ять місяців після його скасування.

І хоча електронний квиток має діяти в усіх видах міського транспорту незалежно від форми власності, приватні маршрутки зараз не підключені до АСОП. КМДА наразі веде переговори з приватними перевізниками щодо приєднання до системи.

Питання впровадження та забезпечення можливості безготівкової оплати проїзду в маршрутних таксі можливе винятково за умови приєднання перевізників до АСОП та відповідності їхнього обладнання технічним вимогам, — йдеться у відповіді мера.

Тим часом у деяких приміських маршрутках вже запрацювала оплата проїзду банківською карткою. Зокрема, її запровадили у маршрутках з Києва до Вишневого та Боярки.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації