Київські активісти взялися за відновлення історичної садиби

Київські активісти взялися за відновлення історичної садиби Фото: фейсбук-сторінка Дмитра Перова

Київські активісти розпочали роботи зі збереження та відновлення пам'ятки архітектури в Пущі-Водиці — дачі Едуарда Брадтмана. Тривалий час ця будівля перебувала в занедбаному та частково зруйнованому стані, а територія навколо була засміченою. 

дача брадтмана
Фото: фейсбук-сторінка Дмитра Перова

Кияни вже розчистили територію садиби від чагарнику, а після цього взялися за розбір завалів. Уламки розподіляють на кілька категорій: побутове сміття, невідновні рештки та елементи, що підлягають реставрації. Дослідження пам'ятки показало, що дача побудована, зокрема, з цегли Якова Бернера — відомого київського виробника цегли межі ХІХ-ХХ століть. 

дача брадтмана
Фото: фейсбук-сторінка Дмитра Перова

По завершенню розбору завалів активісти розпочнуть монтаж захисного накриття. Воно має убезпечити пам'ятку від потрапляння опадів і подальших руйнувань. Про це на своїй сторінці в фейсбуці повідомив співзасновник пам'яткоохоронного хабу "Цегла" Дмитро Перов. 

дача брадтмана
Фото: фейсбук-сторінка Дмитра Перова

Долучитися до відновлення дачі Едуарда Брадтмана можеш і ти. Якщо бажаєш вступити в команду, звертайся з повідомленням у соцмережах до Дмитра Перова.

дача брадтмана, волонтери
Фото: фейсбук-сторінка Дмитра Перова

 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації