Київські Золоті ворота та інші пам'ятки України перетворили на конструктори LEGO

Київські Золоті ворота та інші пам'ятки України перетворили на конструктори LEGO Усі фото: u24.gov.ua

Платформа UNITED24 спільно з міжнародною спільнотою творців LEGO випустила п'ять унікальних конструкторів з українськими пам'ятками архітектури. Серед них — столичні Золоті ворота.

Ці конструктори неможливо купити, а можна лише виграти за пожертву від 24 доларів на сайті UNITED24. Усього розіграють 15 конструкторів — по три кожного виду. Зібрані гроші підуть на відбудову однієї з українських шкіл.

0 / 0

Прототипами для конструкторів LEGO стали Золоті ворота у Києві, Національний театр опери та балету в Одесі, Ханський палац у Криму, Підгорецький замок на Львівщині та Миколаївська астрономічна обсерваторія.

Модель Золотих воріт створив американець Ерік Лоу, який у дитинстві багато подорожував Європою і захопився європейською архітектурою. 

Для мене було честю відтворити київські Золоті ворота. Було дуже цікаво поєднати кам'яний замок із дерев'яною конструкцією, — каже Ерік.

Золоті ворота були фортифікаційною брамою за часів Київської Русі, а зараз це — одна з найстаріших споруд у Східній Європі. У давнину вони відігравали декілька важливих ролей — оборонної споруди, парадної брами та навіть церкви. 

Нагадаємо, у листопаді 2023 року у конструкторі LEGO відтворили монумент "Батьківщина-мати", Маріупольську водонапірну вежу та кримське Ластівчине гніздо.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації