Київський "Будинок з комахами" внесли до Держреєстру нерухомих пам'яток

Київський "Будинок з комахами" внесли до Держреєстру нерухомих пам'яток Фото: Дмитро Перов

Міністерство культури та інформаційної політики України внесло київський "Будинок з комахами" до Держреєстру нерухомих пам'яток України. Про це повідомили на офіційній сторінці міністерства у фейсбуці. 

Київській міській військовій адміністрації доручили проінформувати власника пам'ятки про занесення її до Державного реєстру, а також протягом 2023 року забезпечити погодження облікової документації на пам'ятку. 

КМВА має забезпечити розробку та затвердження науково-проєктної документації з визначення меж і режимів використання території цієї пам’ятки, а також технічної документації із землеустрою. 

Довідка

"Будинок з комахами" — історична будівля на вулиці Володимирській, 93, зведена у 1893 році. Будинок належав письменниці та перекладачці Марії Станіславській. 

Будівля має унікальну фасадну декорацію — рельєфні зображення комах, через що й отримав свою назву. Ліпнина виконана в історичному стилі з елементами неоготики й неоромантизму, що наслідує ломбардську архітектуру 12-14 століть. 

Зараз будинок перебуває під загрозою знищення через незаконне будівництво поряд. 

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що київські активісти хочуть створити в "Будинку з комахами" громадський простір з лавками і кавою.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації