Київський фунікулер закривають на ремонт: коли він знову запрацює

Київський фунікулер закривають на ремонт: коли він знову запрацює Фото: "ТиКиїв"/Ігор Кузнєцов

Київський фунікулер з 22 липня зачинять на щорічний плановий ремонт, який триватиме понад місяць. Про це повідомили у пресслужбі столичної адміністрації.

Під час ремонту виконають такі роботи:

  • Відремонтують машинну, компресорну та тиристорну зали; 
  • Скоротять трос; 
  • Обстежать контактну мережу та шпали й частково їх замінять; 
  • Виконають поточний ремонт вагонів.

Відновити роботу столичного фунікулера мають трохи більше, ніж за місяць, — 26 серпня. Перед його запуском фахівці проведуть статичні та динамічні випробування під навантаженням, щоб впевнитись, що все працює як треба.

Довідка. Київський фунікулер відкрили на Володимирській гірці у травні 1905 року, він мав забезпечити швидке та зручне транспортне сполучення між Верхнім містом та Подолом. Спершу він з'єднував верхню терасу Володимирської гірки з вулицею Боричів Тік та був на 38 метрів коротшим, ніж зараз.

Під час першої реконструкції фунікулера у 1928–1929 роках будівельники проклали ще близько 40 метрів колії та перенесли нижню станцію на її сучасне місце на розі вулиці Петра Сагайдачного та Поштової площі.

У 1958 році провели ще одну кардинальну реконструкцію фунікулера та встановили нове сучасне обладнання. Наприкінці 1984 року фунікулер знову оновили та побудували нові павільйони Верхньої та Нижньої станцій, які існують і зараз.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що на двох ділянках доріг у Солом'янському та Печерському районах Києва з 20 липня почнуть обмежувати рух транспорту. Комунальники розпочнуть ремонти на Севастопольській площі та на вулиці Старонаводницькій.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації