Київський кінофестиваль "Молодість" оголосив позаконкурсну програму

Київський кінофестиваль "Молодість" оголосив позаконкурсну програму Фото надане пресслужбою фестивалю "Молодість"

Київський міжнародний кінофестиваль "Молодість" оголосив повну позаконкурсну програму — понад півсотню фільмів, зібраних із найкращих кінофестивалів світу за останній рік.

Традиційно до "Фестивалю фестивалів" відбирають найуспішніші на найвизначніші фільми року. Цьогоріч до добірки увійшли 9 фільмів. Зокрема, саме в межах цієї секції відбудеться українська прем'єра нової стрічки Рюске Хамаґучі "Зла не існує", яка отримала Срібного лева (гран-прі журі), приз FIPRESCI та ще три нагороди на Венеційському кінофестивалі. Крім того, "Молодість" надає глядачам унікальну можливість подивитись фільм "Житній ріг" режисерки Хайоне Камборда, який переміг на фестивалі в Сан-Себастьяні наприкінці вересня. Також у програмі фільм "Всередині жовтого кокона", який отримав нагороду за найкращий дебют на Каннському кінофестивалі, "Благородні науки" Стефана Командарева, який став найкращим фільмом фестивалю в Карлових Варах та фільм "Тисяча й один", який отримав журі на Sundance.  

Київський кінофестиваль Молодість оголосив позаконкурсну програму
Кадр із фільму "Зла не існує"

Також буде показана картина "Моя порожнеча і я" Адріана Сільвестре, який переміг на першому в Україні ЛГБТК+ кінофестивалі SUNNY BUNNY, що був заснований цього року командою КМКФ "Молодість". 

Програма "Спеціальні події" ― справжній подарунок для поціновувачів авторського кіно. Родзинкою стане показ фільму "Жорстокі ігри: Ріміні Спарта" відомого австрійського режисера Ульріха Зайдля. Тригодинна версія зі змонтованих разом окремих фільмів Зайдля "Ріміні" та "Спарта" була представлена на початку цього року на Роттердамському кінофестивалі. Перед тим стрічки були випущені як окремі повнометражні фільми.  

Також до складу цієї програми увійшли нові фільми Дені Коте й Лава Діаза. На згадку про видатного кінокомпозитора Енніо Морріконе відбудеться показ фільму "Енніо" Джузеппе Торнаторе. Режисерка Барбара Купісті представить свій фільм "Нотатки воєнного часу", присвяченого початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.  

Київський кінофестиваль Молодість оголосив позаконкурсну програму
Кадр із фільму "Нотатки воєнного часу"

Програма FORMA присвячена експериментальному кіно, і тут сінефіли знайдуть чимало фільмів, які стали сенсацією на Берлінале в цьому році. Зокрема можна буде подивитись "Тут" Баса Девоса, який був визнаний найкращим фільмом у секції Encounters. А також зухвалу стрічку "Моцна накурка" (Hello Dankness) творчого об'єднання Soda Jerk, який представить різкий та безкомпромісний портрет США часів Трампа.

Київський кінофестиваль Молодість оголосив позаконкурсну програму
Кадр із фільму "Тут"

Окреме місце займає традиційна програма "Молодості" — "Сторіччя", присвячена сторічному ювілею видатних кіномитців минулого. В її межах буде показано справжній хіт 1990-х із Робертом Дауні-молодшим "Чаплін" — на честь 100-річчя із дня народження режисера фільму Річарда Аттенборо. Також у цій програмі відбудеться показ епічного фільму Вільяма Вайлера "Бен-Гур", де актор Чарлтон Гестон зіграв головну роль. Свого часу ця стрічка стала справжньою сенсацією та здобула 11 премій "Оскар", а в масових сценах знялося до 50 тисяч людей. А Чарлтону Гестону цьогоріч також могло б виповнитись 100 років. Також буде продемонстровано голлівудську класику 1950 року "Все про Єву". Показ буде присвячено сторіччю виконавиці головної ролі, акторки й письменниці Енн Бакстер.  

Деякі фільми програми матимуть на "Молодості" світові та міжнародні прем'єри. В межах програми експериментального кіно FORMA запланована міжнародна прем'єра італійської стрічки "Аварія", режисер Джузеппе Ґарау особисто представить фільм та поспілкується із глядачами. В Києві пройде і світова прем'єра португальського фільму режисера Андре Маркеша "П'яниця" з програми Midnight Special.  Зокрема до програми Midnight Special програмний відділ фестивалю відібрав стрічки, що є яскравими представниками сучасних фільмів жахів і трилерів. Картина "Нічні сирени", наприклад, отримала "Золотого леопарда" в конкурсі "Кінематографісти сучасності" на кінофестивалі в Локарно у 2022 році.  

У межах програми Emerging Artists відвідувачі "Молодості" зможуть ознайомитись із німецьким молодим експериментальним кіно, знятим студентами кіношкіл.  

Детальніше зі списком фільмів конкурсної та позаконкурсної програм ти можеш ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, що кінофестиваль "Молодість" відбудеться офлайн у Києві 21-29 жовтня. Покази пройдуть у кінотеатрах "Жовтень" та "Краків".  

У продаж вже надійшли фестивальні абонементи, власники якого можуть відвідувати всі покази, окрім церемоній відкриття та закриття. До 15 жовтня абонементи можна придбати за зниженою ціною — 750 гривень.   

На фестивалі також діє студентський абонемент (за наявності студентського квитка). Його вартість лише 350 гривень (до 15 жовтня).

З 16 жовтня і до 21 жовтня фестивальні абонементи коштуватимуть 1 тис. гривень, а студентські —  500 гривень.

Придбати абонементи можна за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

У Києві відкриється велика виставка із 300 картин, більшість яких не показували на широкий загал - 412x412
Новини

Валентина Твердохліб

У Києві відкриється велика виставка із 300 картин, більшість яких не показували на широкий загал

Коли відбудеться демонтаж "церкви-МАФу", на який зібрали 850 тисяч грн - 412x412
Новини

Вероніка Кіреєва

Коли відбудеться демонтаж "церкви-МАФу", на який зібрали 850 тисяч грн

Кличко підтримав петицію про збереження садиби Зеленських - 412x412
Новини

Вероніка Кіреєва

Кличко підтримав петицію про збереження садиби Зеленських

У Києві з'явився проспект Європейського Союзу - 412x412
Новини

Вероніка Кіреєва

У Києві з'явився проспект Європейського Союзу

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації