Київський викладач потрапив у десятку найкращих вчителів світу: що про нього відомо

Київський викладач потрапив у десятку найкращих вчителів світу: що про нього відомо Фото: Global Teacher Prize

Український викладач Артура Пройдаков увійшов до десятки найкращих вчителів світу за версією Global Teacher Prize. Це вперше, коли українець потрапляє до десятки фіналістів конкурсу.

Артур Пройдаков народився і виріс у місті Кадіївка Луганської області, яка перебуває під російською окупацією з 2014 року. Завдяки своїй шкільній вчительці він полюбив українську мову, тому вирішив навчатися за спеціальністю "українська філологія" в Луганському університеті імені Тараса Шевченка. В листопаді 2014 року Артуру довелося покинути дім через російську агресію.

Спочатку він переїхав на Сумщину, а потім — у Київ, де почав працювати у школі MIDGARD, де "лагідно українізує" учнів та доводить їм, що освіта може бути цікавою.

У 2021 році Артур вирішив взяти участь в українській національній премії Global Teacher Prize Ukraine і здобув перемогу.

Після початку повномасштабного російського вторгнення він запустив онлайн-курс "Розмовляй" для всіх, хто хоче вивчати українську, розмовний клуб для тимчасових переселенців Івано-Франківської області та безоплатні вебінари для підготовки дітей з усієї України до НМТ.

Зараз Артур викладає українську мову та літературу у школі MriyDiy. Також він є виконавчим директором однойменної освітньої фундації MriyDiy, вчитель української мов.

Дуже важко повірити в це й усвідомити це. 10 людей на планеті Земля. 10 освітян. І я, український учитель, серед цієї 10-ки. Це надихає й мотивує. Це означає, що я все роблю правильно. І тисячі українських учителів теж роблять усе правильно, продовжуючи працювати, зберігати цінності навіть попри виклики повномасштабної війни, — цитує Артура "Освіторія".

Пройдаков додав, що цього досягнення не було б без українських захисників і захисниць, завдяки яким він має змогу працювати вчителем в Україні. 

Раніше ми розповідали, що український фільм "БожеВільні" отримав приз глядацьких симпатій на Варшавському міжнародному кінофестивалі.  

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації